Voor Mekaar Oudorp is een laagdrempelig informatiepunt voor de inwoners van Oudorp.

Hier kan jong en oud terecht met allerlei vragen op het gebied van welzijn, zorg, voorzieningen en sociale wet-en regelgeving.

Spreekuur in De Wachter: dinsdag 14:00 uur -16:00 uur. Lees meer op www.voormekaaroudorp.nlKinder activiteiten

De Wachter wil graag nog meer activiteiten voor kinderen ontplooien, zoals kooklessen, peuterdans en muziek op schoot. Hier zoeken we nog vrijwilligers voor. Kunt u gezellig met peuters dansen of muzieklessen geven dan kunt u zich via onderstaand email adres opgeven.

Voor meer informatie over de kinderactiviteiten kunt u contact opnemen met het sociaal cultureel werk, Monique Verwijmeren, scw@buurthuisdewachter.nl


In kleine groepjes leer je de beginselen van gitaarspelen. Waar houd je je vingers, welke noot zit op welke snaar, etc.

Elke vrijdagmiddag 14.15 uur vinden de lessen plaats. Voor meer informatie over de lessen kunt u terecht bij Ton van de Kerkhof, tel: 072-5617689.

De kosten zijn € 1,00 per keer. (opgeven via school)

 

De Wachter wil graag nog meer activiteiten voor kinderen ontplooien, zoals kooklessen, peuterdans en muziek op schoot. Hier zoeken we nog vrijwilligers voor. Kunt u gezellig met peuters dansen of muzieklessen geven dan kunt u zich via onderstaand email adres opgeven.

 

Voor meer informatie over de kinderactiviteiten kunt u contact opnemen met het sociaal cultureel werk, Monique Verwijmeren, scw@buurthuisdewachter.nl

In de kelder van het buurthuis is er voor 2 leeftijdsgroepen, eenmaal per maand, een disco.

Het is er erg gezellig en er wordt leuke muziek gedraaid. Ook zijn de stopdans en stokdans niet meer weg te denken op deze avonden. Er is chips en limonade, en dat allemaal voor slechts € 2,00 per keer.

Neem ook je vriendje of vriendinnetje mee. Wanneer zijn de disco’s?

Voor de leeftijd van 3 t/m 6 jaar: elke eerste vrijdag van de maand, van 19.00 – 20.00 uur.

Voor de leeftijd van 7 t/m 10 jaar: elke derde vrijdag van de maand, van 20.00 – 21.00 uur.

elke donderdagmiddag van 14.15 uur kunnen de kinderen knutselen met hout, figuurzagen. Voor 1,00 maken ze wat moois en krijgen ze wat te drinken. (opgeven via school)

Iedere dinsdagmiddag vanaf 14.15 uur, kunnen kinderen knutselen bij De Wachter. Voor 1,00 maken ze wat moois en krijgen ze wat te drinken. (opgeven via school)

Het vindt plaats in de knutselruimte in de kelder.

Op zaterdag 15 april vanaf 10.00 uur is de inloop om paasletters te zoeken voor kinderen van 3 t/m 10 jaar die wonen op het Schermereiland of zitten op de Zes Wielen (locatie Oudorperdijkje).

De activiteit is gratis en de kinderen ontvangen na het inleveren van de gevonden letters een presentje.Cursussen

Elke dinsdagmiddag van 13.30 – 14.40 uur tweede groep 14.45-15.45 uur is er conversatie Engelse les. De cursisten leren via herkenbare, praktische en dagelijkse zaken en/of thema’s de Engelse taal.

Het gaat om het spreken, en niet om de grammatica. De cursus bestaat uit een blok van 10 lessen, gegeven door Tineke Bajema. De kosten zijn: € 25,00 voor de gehele cursus.

Er worden verschillende computerlessen gegeven in De Wachter. Zo is er een computerles op dinsdagavond om 19.30 uur en op woensdagochtend om 9.30 uur.

De cursus bestaat uit een blok van 7 lessen. Voor meer informatie over computerlessen en de mogelijkheden van nieuwe cursussen kunt u terecht bij Dhr. P. Boks, telefoon: 0612089463

Wilt u ook uw computervaardigheden verbeteren kijk dan even op de website http://pboks.wordpress.com of er ook een cursus voor U tussen zit. Er zijn nog verschillende cursussen beschikbaar.Overige

Vanaf januari start het nieuwe seizoen van het eetcafé. Om de week, op de donderdag, is er eetcafé vanaf 17.00 uur. Een enthousiaste groep vrijwilligers zet een heerlijke, gezonde en gezellige maaltijd voor u klaar. Voor € 5,50 serveren zij altijd een hoofdgerecht en afwisselend een voor of nagerecht.

Opgave voor het eetcafé, uiterlijk 1 dag van tevoren bij:

Monique Verwijmeren, tel: 06 2378 5005

Ook voor afmelden kunt u Monique bellen.

Data: (16 feb, 2 mrt, 16 mrt, 30 mrt, 6 apr, 20 apr, 11 mei, 1 juni, 15 juni, 29 juni, 13 juli (laatste keer)),

In een ontspannen sfeer, borduren, haken of breien de dames van de Handwerkgroep, op de maandagochtend van 10.00 – 12.00 uur. Ook in de vakantieperiode.

Zo kunnen de dames elkaar ook een handje helpen met tips en trucs.

Soms doen ze mee met bepaalde acties, zoals het breien van babymutsjes voor Save the Children of het maken van spulletjes voor Roemenië.

Heeft u ook zin in vertier en tijd om rustig te handwerken, kom gerust langs op de maandagmorgen.

 

In februari 2015 komt er een groep uit Roemenië op visite bij de Handwerkgroep in De Wachter. Zij komen spullen halen die de Handwerkgroep gemaakt heeft.

 

Op 28 januari 2014 reisden zeven leden van de handwerkclub met zes grote tassen boordevol zelf gebreide en gehaakte spulletjes naar Ter Aar. Daar werden we allerhartelijkst ontvangen door een groepje dames van de gereformeerde kerk. Zij maken zelf vooral lappendekens maar ook andere dingen voor een kinderopvangproject in Roemenië. O.a. uit verschillende verzorgingshuizen in het land krijgen ze lapjes die zij dan aan elkaar maken tot een lappendeken. Wij hadden vier van deze dekens gemaakt en verder tal van kindertruitjes, wanten, sjaals, mutsen, sokjes en een poncho. Toevallig stond er zeer binnenkort al een transport naar Roemenië op het programma (door de stichting Licht in de Duisternis uit Alphen aan den Rijn).

Wij hadden een geweldig leuke dag en het klikte direct met onze gastvrouwen. We hebben hen dan ook uitgenodigd voor een tegenbezoek aan Alkmaar. Mocht u nog ongebruikt brei- of haakgaren hebben, dan kunt u dat altijd in het buurthuis brengen waarna wij er weer iets nuttigs van maken.

Iedere vrijdagavond is er de mogelijkheid om gezellig, onder genot van een drankje, te Keezen.

Keez-borden zijn in het buurthuis aanwezig.

U bent vanaf 19.30 uur meer dan welkom.

Iedere vierde zaterdag van de maand wordt vanaf 9.00 uur het oud papier in de buurt opgehaald.

De opbrengst is voor de jeugdactiviteiten van het buurthuis. Graag het oud papier op de ophaaldag op de stoep zetten (’t Veneetse Eiland graag over de brug naar de Eilandswal of op ’t Hondsbosch).

Inleveren van het oud-papier bij het buurthuis: uiterlijk de vrijdag daarvoor.

big_31634360_0_500-375

Iedere donderdagavond vanaf 19.00 uur komen de ‘Schermeilandzangers’ bij elkaar om te zingen en nieuwe nummers in te studeren. Onder de bezielende leiding van Kees Borst  ( met accordeon ) wordt er serieus geoefend; maar ook veel gelachen. Het koor is dringend op zoek naar nieuwe leden; vooral mannelijke inspiratie kunnen we goed gebruiken. Zangervaring is niet nodig, plezier in zingen des te meer. Er is een kleine eigen bijdrage van

€ 6.00 per vier keer; Heeft u een Alkmaar Pas krijgt u € 0,75 korting.

Informatie en opgave bij: buurthuis De Wachter, telefoon: 072-5125595.

big_31633320_0_568-211

Bij de trimgroep kunt u uw conditie op peil houden. Onder deskundige begeleiding van een sportdocent bent u lekker in beweging en na afloop is er gelegenheid voor een praatje en koffie.

Iedere donderdagvond van 20.00 – 21.00 uur en vrijdagmorgen van 10.00 – 11.00 uur.

De kosten zijn € 10,00 voor vier keer.

kunst en cultuurweekend op 20 en 21 mei

Zaterdag 20 mei:

12.00-17.00                                                 expositie kunstenaars

12.00-17.00                                                 kunstzinnige en culturele markt

12.00-17.00                                                 expositie school kunstwerken v.d. kinderen

13.00-15.00                                                 workshop graffiti & air brush voor de jeugd

13.00-15.00                                                 workshop creatief met mozaïek voor de jeugd

16.00-17.00                                                 hip hop workshop voor de jeugd

Zondag 21 mei:

12.00-17.00                                                 expositie kunstenaars

12.30                                                             film theater wandeling het Schermereiland

13.00                                                             Djembe demonstratie

14.00                                                             Djembe workshop

14.30                                                             Optreden Alkmaars Straat Orkest

15.30                                                             Optreden Alkmaars Straat Orkest

16.00                                                             film theater wandeling het Schermereiland

Op maandag 10 april is er een modeshow voor ouderen in De Wachter. Vanaf 14.00 uur vind de modeshow plaats waarna er ruimte is voor de koop van kleding.

We organiseren per jaar een aantal workshops om bloemstukken te maken. In de herfst hebben we een mooi herfstbloemstukje gemaakt. Tegen de kerst aan een mooi kerstbloemstuk voor op tafel. En op 11 en 12 april om 19.39 uur gaan we een mooi paasbloemstuk maken. Kosten zijn € 12,50 per persoon incl. koffie/thee.


Jaarlijkse activiteiten

Terugblik Sint 2016

Het sinterklaasfeest van Het Schermereiland was op zaterdag 26 november 2016. Sint en zijn pieten kwamen aan met het pontje. Kinderen, ouders en bewoners stonden klaar om Sint binnen te zingen. Na aankomst vertrokken we in een gezellige stoet met muziek door de wijk richting De Wachter.

Sint en zijn pieten belde aan bij bewoners, er werden veel pepernoten uitgedeeld en er zijn veel blije gezichtjes gespot. Wat een feest, Sint en Piet door de wijk! Na aankomst in het buurthuis konden de kleine kinderen van 0-2 jaar op de foto met Sint en Pieten. Ook werd er gezellig gezongen en gespeeld met de kinderen.

De kinderen van 3-5 jaar mochten zingen met Sint, werden getest op hun vaardigheden als piet tijdens de pietengymnastiek en het pietenparcours. Alle kids keerden voldaan van snoep en limonade en een prachtige pietendiploma naar huis.

Na de lunch ontvingen de Sint en zijn Pieten de kinderen van 6-9 jaar. Er was wederom pietengymnastiek en een pietenparcours. Ook werd er voldoende gezongen! Ook keerden deze kinderen tevreden naar huis met een pietendiploma en volle buikjes. Geslaagde ochtend! Sint en zijn Pieten zien u graag volgend jaar weer!

Terugblik Kerstmiddag voor mensen vanaf 55 jaar.

Voor de ouderen van de wijk werd traditie getrouw een gezellig feest georganiseerd! Met volop muziek, versnaperingen en verassende optredens genoot men. De kinderen van de school zongen prachtige liedjes, zo vertederend. Ook de jongeren waren dit jaar van de partij. De liederen werden bijgestaan door het koor en de band. De vrijwilligers zorgden goed voor de gasten. Zowel de drank als de hapjes werden genuttigd.

Vaste prik is de bingo, waarin humor en belangrijke rol speelde. Wat men veelal niet weet is dat veel gefinancierd wordt uit de opbrengst van onder meer de straatrommelmarkt. We kunnen met zijn allen terugkijken op een geslaagd feest. Veel blijde gezichten.
Volgend jaar zullen we wederom voor een knalfeest zorgen.

Paas bloemstukjes maken op dinsdag 11 april en woensdag 12 april, 19.30 uur.
Geef u nu op via scw@buurthuisdewachter.nl of via het buurthuis. VOL=VOL
Foto van kerststukje als idee:

Terugblik Buitenspeeldag 2017

Wat een super lekker weer was het!

Alle vrijwilligers, straatgeluid en stagiaires hebben bij de spellen voor de hulp gezorgd. Samen hebben we er een leuke en gezellige middag van gemaakt. De kinderen vermaakten zich met de diverse spellen en al het lekkers wat geboden werd.

Ook was er een prijsvraag. Raden hoeveel pasta er in de kan zat. Het waren wel 455 pasta Fusili en Penne. Dat hadden veel kinderen niet gedacht. Semi (van de kinderkamer) zat er het dichtstbij en heeft inmiddels zijn prijsje in ontvangst mogen nemen.

Er hebben 130 kinderen op het plein gespeeld en gegeten en gedronken, wat een feest!

Tot volgend jaar!

Buitenspeeldag 2017 vond plaats op woensdag 14 jun.
Klik hier om de foto’s te bekijken

woensdag 13 juni 2018

Sinds 1994 wordt er in Nederland elk jaar een Nationale Buitenspeeldag gehouden.

Op die dag worden overal in ons land straten afgesloten voor verkeer, zodat kinderen er zonder gevaar naar hartenlust kunnen spelen. Ook dit jaar heeft De Wachter op het schoolplein en Prinses Amalia plantsoen een gezellige spelletjes middag georganiseerd. Er waren 140 kinderen gekomen om gezellig te spelen.

De vrijwilligers werkte hard om het iedereen naar de zin te maken. Daarnaast hadden we prachtig weer.

Op woensdag 13 juni 2018 vind deze Buitenspeeldag plaats.

In de maand mei zal De Wachter weer meedoen aan het Kunst en Cultuur Weekend (KCW).

Afgelopen jaar was het een succes. Alle bezoekers genoten van de kunst, muziek, drankje en een hapje. De kunstenaars staan door heel Oudorp verdeeld en er is een leuke route te volgen. De exacte datum volgt nog.

Bekijk hier de foto’s van het kunst en het culteerweekendWorkshops

Woensdagavond 21 en 28 maart 2018 om 19.30 uur.

Kosten: € 12,50 voor materialen incl. koffie of thee.

Woensdagavond 11 en 18 oktober 2017 om 19.30 uur.

Kosten € 12,50 voor materialen incl. koffie of thee.

Woensdagavond 13 en 20 december 2017 om 19.30 uur.

kosten: € 12,50 voor materialen incl. koffie of thee.Jongerenactiviteiten

Straatgeluid organiseert de jongerenactiviteiten in de Huiskamer van De Wachter.

 

Huiskamer De Wachter

Huiskamer de Wachter is een veilige plek voor de tieners en jongeren
uit de wijk het Schermereiland.
De middag openstelling wordt bezocht door kinderen van 8 tot 16 jaar en
in de avond is de leeftijd van 15 tot 21 jaar.
In de Huiskamer doen we leuke workshops creatief en sportief. We koken,
knutselen, pimpen kleding, maken graffiti kunst samen en in de zomer
zijn we vaak buiten te vinden met buiten activiteiten, sport en spel.
Veder kan je in de Huiskamer altijd gezellig chillen met elkaar, gamen,
spelletjes spelen en alle vragen stellen die je maar wilt aan de begeleiders.
We geven voorlichting en houden ouder gesprekken als hier behoefte aan is.

De openingstijden zijn:
Maandag van 19.00 tot 21.30
Woensdag van 14.00 tot 17.30 en in de avond 19.00 tot 21.30
Donderdag van 15.00 tot 17.30

Contact persoon:
Brian van de Vliet
0623424640
Info@straatgeluid.nl
Check ons op Facebook straatgeluidnl

big_30706032_0_418-591
Verhuuractiviteiten

Bridgeclub Oudorp

Wij bieden :

  • een sportieve competitie
  • deskundige en  enthousiaste wedstrijd (bege)leiding
  • aandacht ook voor de lagere lijnen
  • gezelligheid
  • een aantrekkelijke speelruimte

Wij spelen op de maandagavond in De Wachter, Oudorperdijkje 65,
aanvang 19.45u. (starten op 11 september 2017, graag aanwezig 19.30 u.)

en op de woensdagmiddag in  Wijkcentrum De Oever  Amstelstraat 1,
aanvang  13.15u. (starten op 13 september 2017, graag aanwezig 13.00 u.)

Voor informatie en opgave kunt u terecht bij: Mw. Sacha de Jong, telefoon: (0251) 829037 of sacha.dejong@yahoo.com

Bridgeclub Slimslem

Dinsdagavond 5 september 2017 vanaf 19.00 uur met Slimslem.
Op vrijdagmiddag 8 september 2017 starten we met een vrije inloop bridge vanaf 13.00 uur. Kosten zijn € 2,- per keer.
Voor informatie en opgave kunt u terecht bij: dhr. J. Koetsier, telefoon 072-5111770

Veel mensen weten het niet, maar in het buurthuis is er stijldansen op de vrijdagavond vanaf 19.30 uur. Dit alles onder leiding van Piet Kuylmans, die wereldvermaard is op dit gebied.

Voor Weense Wals, Engelse Wals, Slowfox, of Quickstep kunt u bij hem en ons terecht.

U danst af met een diploma! Voor meer informatie over de mogelijkheden en kosten, kunt u terecht bij het buurthuis.

De RD Milzzband is de huisband van de buurt en het buurthuis. Bij bijzondere gelegenheden is er een optreden. U kunt de band ook inhuren bij een feestje of partij. Voor informatie kunt u contact opnemen met: Ton van de Kerkhof, Oudorperdijkje 95, 1825 PA Alkmaar.

Laat uzelf meevoeren op de ritmes van de Afrikaanse drums tijdens Djembé les.

Djembé les staat voor plezier, samenwerken en actief bezig zijn.

Samen met de begeleider oefent u verschillende ritmes en zal u uitgedaagd worden om uw ritmegevoel te laten spreken. Gezamenlijk komt u steeds verder in het bespelen van deze veelzijdige instrumenten.

Op donderdagavond wordt er van 19.30 tot 21.00 uur Djembé les gegeven in het buurthuis. Nieuwe leerlingen zijn van harte welkom. Vanaf 4 september starten we weer.

Komt u gerust eens kijken!Leefbaarheid

Fokke Bergsma, is de wijkagent

Wijkagent

Voor algemene informatie en meldingen: 0900-8844

Anonieme meldingen: 0800-7000

Alarmnummer: 112

Wijkmeester

Voor meldingen kunt u bellen naar: 14072

Mijn naam is Fokke Bergsma, ik ben 34 jaar oud en sinds 2002 ben ik werkzaam voor de politie. Na vier jaar opleiding, en vijf jaar in Bergen en vijf jaar in Alkmaar als ‘straatagent’ in de noodhulpsurveillance gewerkt te hebben begon ik in oktober vorig jaar aan een stage als wijkagent, samen met de toenmalig wijkagente Linda Vriesman.

Toen zij op 1 januari een nieuwe functie kreeg nam ik de wijk voor haar waar. Na een sollicitatieprocedure werd ik in maart aangenomen als wijkagent en na enkele weken kreeg ik te horen dat ik in de mooie wijk Oudorp mocht blijven. Dit had mijn voorkeur omdat ik daar al een aardig netwerk had opgebouwd en veel mensen had leren kennen. Maar bovenal wilde ik in Oudorp blijven omdat ik de wijk zo mooi en gevarieerd vind. Van de twee grote industrieterreinen naar het oude Oudorp tot uiteindelijk het Rooie Dorp, of, zoals ik al gecorrigeerd ben.. het Schermereiland.

Ik hoor het natuurlijk liever van de bewoners zelf maar als ik naar de cijfers kijk is het, in vergelijking met eerdere jaren, relatief rustig op het Schermereiland. Prettig om te vernemen en hopelijk kunnen we dit voortzetten! Mocht u toch ergens tegen aan lopen waar u de politie voor nodig heeft, schroom niet om te bellen. Als u direct politie nodig heeft belt u uiteraard 112, als het geen grote spoed heeft belt u 0900-8844 en dat nummer belt u ook als u mij wilt bereiken. Ik ben (gelukkig) niet altijd aan het werk maar ik bel wel altijd terug. Ik ben binnenkort ook op Twitter en Instagram te vinden maar het mooiste is natuurlijk om mij aan te spreken wanneer ik door de wijk fiets!‘Informatiepunt Voor Mekaar Oudorp

Sinds 2015 draait het Informatiepunt Voor Mekaar Oudorp in Wijkcentrum De Oever. Vanaf 13 september houdt Voor Mekaar een extra spreekuur bij Buurthuis De Wachter op het Schermereiland. Het Informatiepunt zal dan ook iedere dinsdagmiddag spreekuur houden van 14:00 uur tot 16:00 uur in buurthuis De Wachter. Hier kan jong en oud met allerlei vragen terecht, bijvoorbeeld op het gebied van zorg, welzijn, werk en sociale regelgeving. U kunt natuurlijk ook in Wijkcentrum De Oever terecht; iedere werkdag van 9:00 uur tot  12:00 uur zijn hier twee vrijwilligers en één professional van Voor Mekaar aanwezig om u te woord te staan. Als u liever uw vraag telefonisch of per mail stelt of een huisbezoek wenst, kan dat uiteraard ook!Met en Voor Mekaar...

Er verandert veel in de zorg en welzijn op dit moment. Dat kan voor onzekerheid en onduidelijkheid zorgen, maar gelukkig biedt het ook kansen om het met elkaar te organiseren; dichtbij huis met oplossingen die mensen zelf bedenken. In Oudorp zijn veel mensen die iets voor elkaar (willen) doen, Voor Mekaar wil deze mensen graag met elkaar verbinden. Stel dat u op zoek bent naar iemand die met u mee gaat boodschappen doen, een wandelingetje met u maakt of uw tuin wil opknappen, dan kunt u ook terecht bij Voor Mekaar. Of als u graag iets wilt betekenen voor iemand uit uw buurt.Vrijwilliger worden?

Vanwege de uitbreiding van Voor Mekaar, zijn we op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Mocht u hier interesse in hebben, dan kunt u contact met ons opnemen.  www.voormekaaroudorp.nl  –  info@voormekaaroudorp.nl  –  (072) 5117311


logo buurthuis