skip to Main Content

Jaarlijkse activiteiten

Op zaterdag 31 maart vanaf 10.00 uur is de inloop om paasletters te zoeken voor kinderen van 3 t/m 10 jaar die wonen op het Schermereiland of zitten op de Zes Wielen (locatie Oudorperdijkje).

De activiteit is gratis en de kinderen ontvangen na het inleveren van de gevonden letters een presentje.

Terugblik Paasletters zoeken 2017

Buitenspeeldag 2018

Jij kent de Buitenspeeldag toch al? Al voor de 25ste keer op rij kun je op woensdag 13 juni buiten ravotten en spelen. Ook op het Schermereiland kun je weer wat ontdekken!
Op het schoolplein van De Zes Wielen en het Amaliaplantsoen vinden weer leuke spellen plaats.
Het word groots. Je hebt dan ook geen enkel excuus om binnen te blijven! Kom de 13e juni gezellig naar buiten en neem je vriendjes en klasgenootjes mee.
Vanaf 14.00 uur tot 16.00 uur is er veel gezelligheid op de pleinen en is er van alles te doen voor jong en oud.
Alle kinderen zijn van harte welkom.

Terugblik buitenspeeldag 2017

Historische Vereniging Alkmaar en Buurthuis de Wachter slaan de handen ineen!

Tijdens het Kunst en Cultuurweekend op zaterdag 26 en zondag 27 mei 2018 vind er een bijzondere activiteit plaats. Eén die gezamenlijk bedacht en uitgevoerd word.

De bijzondere geschiedenis en cultuur van het Schermereiland bracht sociaal cultureel werker Monique Verwijmeren erop om samenwerking aan te gaan met de Historische Vereniging Alkmaar. Omdat er vele nieuwe gezichten op het eiland komen wonen leek het haar zo leuk om hen te laten zien hoe het mooie eiland tot stand gekomen is. De historische platen die in buurthuis de Wachter hangen worden veel bekeken, vragen erover gesteld en zeer gewaardeerd door elke Schermereilander.

Hierdoor ontstond het idee.

Wat als ze de historische platen voorzien van informatie en deze platen (tijdelijk) plaatsen op de plek waar ze genomen zijn? Dan maken ze een interessante route die men, samen of alleen, kunnen bewandelen en bekijken.

Dat liet Bert Muis van de HVA niet aan zich voorbijgaan. De historische vereniging werkt heel hard aan de platen. Monique Verwijmeren denkt dat het heel waardevol is voor zowel de gevestigde schermereilander als de nieuwe wijkbewoner.

Dus? Kom allen tijdens het Kunst en Cultuurweekend de geschiedenis van het prachtige eiland en werk van de bovengenoemde organisaties bekijken.

Op zaterdag 26 en zondag 27 mei 2018 vindt voor de 3e keer een gezellig en inspirerend KunstCultuurWeekend plaats in Oudorp en Schermereiland. Met deze kunstroute willen we de mensen uit Oudorp en Schermereiland en wijde omgeving Alkmaar, kennis laten maken met allerlei vormen van kunst van zowel amateur als (semi-) professionele kunstenaars. Meer weten? Kijk op de website https://kunstcultuurweekend.wixsite.com/kcwoudorp of volg ons op facebook.

Beeldend kunstenaars en podiumkunstenaars komen het weekend naar Oudorp om hun werken en optredens te laten zien en bewonderen. Er is een kunstroute, langs de eigen ateliers of langs groepslocaties. Voor degene die creatief is en het leuk vindt om zijn of haar werk te laten zien is dit een uitgelezen mogelijkheid. Ook musici en dichters kunnen zich opgeven voor optredens. Aanmelden voor 1 maart 2018. Het inschrijfformulier kun je vinden op de website en is op te vragen via kcwkunstroute@gmail.com

De exposities en optredens zijn beide dagen van 12.00 – 17.00 uur.

Programma Kunst en Cultuur Weekend

Zaterdag 26 mei:

12.00 – 17.00 expositie kunstenaars

12.00 – 17.00 expositie school kunstwerken v.d. kinderen (school en buurthuis hal)

15.00 – 16.00 Mindfullness (Klankschalenconcert)

13.00u en 14.00u Optreden Karin Dokter, tevens ook exposant

12.00 – 17.00 Historische route op het Schermereiland (eigen route)

12.00 – 17.00 informatie stand project de Verbinding

Zondag 27 mei:

12.00 – 17.00 expositie kunstenaars

13.00 – 17.00 Historische route op het Schermereiland (onder leiding van Historische vereniging Alkmaar om 13.00u, 15.00u)

12.30u en 13.30u Optreden Karin Dokter, tevens ook exposant

15.00 – 16.00 Mindfullness (Klankschalenconcert)

12.00 – 17.00 informatie stand project de Verbinding

De route beschrijving voor de historische route kunt u ophalen in buurthuis de Wachter.

Ook kunt u daar de route ophalen voor de Kunstroute door Oudorp.

Bekijk hier de foto’s van het kunst en het culteerweekend 2017

Op donderdag 21 december 2017 was de jaarlijkse kerstfeest voor de ouderen van de wijk en oud bewoners.

Ongeveer 55 ouderen kwamen in De Wachter voor vertier en lekkere hapjes en drankjes.

Bij binnenkomst kregen de ouderen een heerlijk drankje en namen ze plaats aan de mooi versierde tafels. Gezellige kerstmuziek klonk door de boxen. Nadat iedereen binnen was startte het programma met de opening van Karel de Vries en Fred van de Berg. Alle kinderen van de school kwamen op visite om mooie liederen te zingen. Toch wel erg aandoenlijk zoals de kleine kleuters hun liedje zongen. Ook de grote kinderen zongen prachtig voor de ouderen. Na dit mooie tafereel werd er een mooi gedicht voorgelezen.

De jongeren hadden een mooie wens voor alle ouderen gemaakt.

Tussen alle bedrijven door aten en dronken de ouderen. Zij werden bediend door de groep vrijwilligers die zich inzette voor alle gasten.

Ook sprak Fred nog wat mooie woorden waarna hij het bingoverhaal mocht lezen.

Nadat alle ouderen een bingokaart hadden gekregen kon Fred starten. Tijdens het verhaal kwamen er nummers langs die afgetekend konden worden op hun bingokaart.

Na een mooi verhaal over het eiland, afgelopen jaar en kerst in het algemeen had iedereen bingo. Na het feest mogen ze hun prijsjes ophalen.

Vele hapjes en drankjes later eindigde het geslaagde kerstfeest.

Alle vrijwilligers hebben weer hard gewerkt om dit wederom mogelijk te maken. Bedankt hiervoor!

En tot volgend jaar!

Terugblik Kerstmiddag 2016 voor mensen vanaf 55 jaar

Net als vorig jaar stond Sinterklaas met zijn pieten op het pontje om naar het Schermereiland te varen. Het waaide en waaide en de kinderen stonden met hun ouders op hen te wachten.

Gelukkig waaide Sint niet van het pontje maar kwam hij veilig aan op het Schermereiland.

Na vele foto’s, handjes en liedjes nam Sinterklaas iedereen mee op weg naar de straten van het Schermereiland. Geen kind of ouder werd vergeten, zelfs als men zich verstopte achter de ramen of deuren. Dan kwam Piet en klopte of belde aan.

Ook deze mensen ontvingen een handje vol lekkers.

Na een gezellige weg over het eiland arriveerde Sinterklaas in Buurthuis de Wachter. Ook daar waren ze blij onze goedheiligman weer te zien. De vrijwilligers ontvingen ook wat pepernoten en Sint lustte wel een glaasje fris. De kinderen van 0-4 jaar kwamen al snel met hun ouders voor een leuke activiteit van Samba Salad. Deze 3 artiesten maakte er werkelijk een feestje van. Samen met Sinterklaas en zijn pieten werd er uit volle borst gezongen of gedanst. Er werden zelfs bellengeblazen.

Na deze leuke activiteit kwamen de grotere groep kinderen. Zij hebben volop gedanst met de dans pieten en coole piet. Ook sinterklaas deed mee. De polonaise werd gedanst. Er waren twee optredens van drie meiden die speciaal voor Sinterklaas een liedje geoefend hadden.

Daar ontvingen ze een medaille voor van Sinterklaas.

Ook hadden Sint en zijn pieten goed gekeken naar de mooie tekeningen die de kinderen ingestuurd hadden voor de kleurwedstrijd.

De winnaars ontvingen mooie prijzen.
Er werd afgesloten met het mooie maar traditionele liedje……. Dag, Sinterklaasje…….!
We zien u volgend jaar weer.

logo buurthuis
Back To Top
X