Kerstmiddag voor ouderen

Op donderdag 21 december 2017 was de jaarlijkse kerstfeest voor de ouderen van de wijk en oud bewoners.

Ongeveer 55 ouderen kwamen in De Wachter voor vertier en lekkere hapjes en drankjes.

Bij binnenkomst kregen de ouderen een heerlijk drankje en namen ze plaats aan de mooi versierde tafels. Gezellige kerstmuziek klonk door de boxen. Nadat iedereen binnen was startte het programma met de opening van Karel de Vries en Fred van de Berg. Alle kinderen van de school kwamen op visite om mooie liederen te zingen. Toch wel erg aandoenlijk zoals de kleine kleuters hun liedje zongen. Ook de grote kinderen zongen prachtig voor de ouderen. Na dit mooie tafereel werd er een mooi gedicht voorgelezen.

De jongeren hadden een mooie wens voor alle ouderen gemaakt.

Tussen alle bedrijven door aten en dronken de ouderen. Zij werden bediend door de groep vrijwilligers die zich inzette voor alle gasten.

Ook sprak Fred nog wat mooie woorden waarna hij het bingoverhaal mocht lezen.

Nadat alle ouderen een bingokaart hadden gekregen kon Fred starten. Tijdens het verhaal kwamen er nummers langs die afgetekend konden worden op hun bingokaart.

Na een mooi verhaal over het eiland, afgelopen jaar en kerst in het algemeen had iedereen bingo. Na het feest mogen ze hun prijsjes ophalen.

Vele hapjes en drankjes later eindigde het geslaagde kerstfeest.

Alle vrijwilligers hebben weer hard gewerkt om dit wederom mogelijk te maken. Bedankt hiervoor!

En tot volgend jaar!

Terugblik Kerstmiddag 2016 voor mensen vanaf 55 jaar

Keezen

Iedere vrijdagavond is er de mogelijkheid om gezellig, onder genot van een drankje, te Keezen.

Keez-borden zijn in het buurthuis aanwezig.

U bent vanaf 19.30 uur meer dan welkom.

Fashion mode show

Afgelopen jaar hebben we samen met Fashion Plus een modeshow geven. Onze vrijwilligers lopen in de mode show en showen u de kleding.

De grote zaal wordt geheel gevuld met kleding in allerlei kleuren. Bewoners van onze wijk showen de kleding waarna de bezoekers ook kleding kunnen aanschaffen. Zo wordt de route naar de stad verkort en kunnen sommige ouderen weer “winkelen”.

Nieuwe data voor 2018/2019 zijn: 26 september 2018 en 27 maart 2019.

Tijd: 10.00 – 12.00 uur.

Bus uitjes naar kerstmarkt en Giethoorn

Op vrijdag 8 december 2017 vertrokken we met de bus naar Oberhausen, Duitsland. Met een gezellig gezelschap was de bus goed gevuld. Helaas konden er een aantal mensen door trieste omstandigheden niet mee. Toch besloten we er een fijne dag van te maken.

De reis verliep vlot. Eenmaal aangekomen vertrokken de meegereisde mensen hun eigen richting op. De één wilde eerst de kerstmarkt verkennen, de ander besloot het enorme winkelcentrum te bekijken. Al met al was er genoeg te zien. Een aantal mensen waren hulpbehoevend en ontvingen hulp van meegereisde vrijwilligers.

Om 16.00 uur vertrok de bus naar een restaurant, net over de grens van Nederland. Daar stond een heerlijk stamppot buffet klaar. Na een korte onderbreking, om stil te staan bij het overlijden van een vrijwilliger van het buurthuis, hebben we heerlijk genoten van het buffet.

Wel werd de terugreis even spannend aangezien het flink sneeuwde buiten. Maar de chauffeur was goed bekwaam en we werden veilig bij het buurthuis afgezet.

De volgende reis staat alweer gepland en wel op vrijdag 8 juni 2018. De bestemming is Giethoorn. Het definitieve programma volgt nog.

Inloop jong ontmoet oud

Woensdag 10 januari 2018 hebben we in de Wachter een nieuwe activiteit georganiseerd om de jeugd en de volwassenen/ouderen meer met elkaar te verbinden. Dit doen we door middel van een inloopmiddag met koffie/thee en limonade. Daarnaast met spelletjes en creativiteit. Zo kon er gesjoeld worden, knutselen met mozaïek en wie ben ik? Zowel de ouderen als de jeugd vonden de middag erg geslaagd en er werd veel gelachen. Er werd ons duidelijk dat zowel de jeugd als de ouderen/volwassenen het ongedwongen karakter van de activiteit erg waardeerden. We willen graag elke maand een inloopmiddag organiseren voor alle doelgroepen. Voor wie wil en behoefte heeft.

Lijkt het u leuk om hierbij te helpen dan bent u van harte welkom.

Meer informatie over de volgende inloop kunt u binnenkort vinden op www.buurthuisdewachter.nl


logo buurthuis