Eetcafé

Het Eetcafé draait al jaren in het buurthuis. Om de week, op de donderdag, is er eetcafé vanaf 17.00 uur. Een enthousiaste groep vrijwilligers zet een heerlijke, gezonde en gezellige maaltijd voor u klaar. Voor € 5,50 serveren zij altijd een hoofdgerecht en afwisselend een voor of nagerecht. Om u een beeld te geven ziet u op de foto een voorbeeld van een hoofdgerecht met Kabeljauw en lentegroenten. De bezoekers genoten in stilte.

Opgeven voor het eetcafé kan via Buurthuis de Wachter: 072-5125595
of Monique Verwijmeren: 0623785005

Ook voor afmelden kunt u Monique of het buurthuis bellen.

In 2018 Kunt u eten in de Wachter op: (18 oktober, 1, 15 en 29 november, 13 december)
Nieuw! u kunt bij het eetcafe betalen met de Alkmaar Pas, voor meer informatie, kunt u contact opnemen met het buurthuis

Kienen/bingo

Elke laatste zaterdag van de maand (tenzij er een feestdag is) organiseert de Wachter een kienavond.

Er zijn prijzen te winnen die zorgvuldig door verschillende vrijwilligers uitgezocht worden.

Ook is er een loterij waarbij mooie prijzen te winnen zijn.

Voorbeeld van leuke prijzen van de Paaskien.

22 december (superbingo met mooie prijzen!!) 26 januari, 23 februari, 30 maart, 27 april, 25 mei, 29 juni

kienen2
Leefbaarheid

Leefbaarheidsoverleg

Voortaan staat er op de maandinfo wanneer er een leefbaarheidsoverleg plaatsvind. Dit is een overleg met buurtbewoners, organisaties en gemeente. Allerlei zaken die spelen in de wijk worden besproken.

Dus ziet u elke keer iemand illegaal afval dumpen? Heeft u een goed idee om meer groen aan te leggen? Wilt u verpaupering in de wijk aanpakken? Of zijn er andere punten die we kunnen aanpakken om de leefbaarheid van onze wijk te vergroten? geeft u ze aan via genoemde emailadres.

U ontvangt een terugkoppeling van het aangeleverde punt en de bevindingen en uitkomsten van het overleg.

Archief

Parkeerdruk in de wijk onacceptabel!

Voor Mekaar

Voor Mekaar Oudorp is een laagdrempelig informatiepunt voor de inwoners van Oudorp. Hier kan jong en oud terecht met allerlei vragen op het gebied van welzijn, zorg, voorzieningen en sociale wet- en regelgeving.

Het informatiepunt is gevestigd in Wijkcentrum De Oever, Amstelstraat 1, en is elke werkdag open van 9:00 tot 12:00 uur.
U kunt ook in Buurthuis De Wachter, Oudorperdijkje 65, terecht op dinsdag van 14:00 tot 16:00

Vrijwilligers en professionals zitten voor u klaar om samen met u een oplossing te zoeken en u zo nodig naar de juiste instantie door te verwijzen.

Het gebruik van het informatiepunt is GRATIS. Dus aarzel niet en kom gewoon langs.

Gebiedsconsulente

Mijn naam is Ariane van Menen, Gebiedsconsulent in de wijk Oudorp.

U kunt bij mij terecht met vragen over uw woon- en leefomgeving en ondersteuning bij het aanvragen van een Bewoners Initiatief. Dus heeft u een vraag over de wijk neem dan contact met mij op.

Iedere eerste dinsdag van de maand ben ik tussen 14.00 en 15.00 in de Wachter. U kunt mij verder bereiken via het telefoonnummer 14 072 of mailen naar gebiedsconsulent@alkmaar.nl

Tot ziens in de wijk of in het buurthuis!

Ariane van Menen

Wijkagent

We willen jullie graag laten weten dat we tegenwoordig met z’n drieën als wijkagenten in Oudorp werken! Fokke Bergsma is al een tijd het vertrouwde gezicht, Suzanne de Gelder (midden) en Sabine Verrijk zijn daar bij gekomen.

We hebben beiden jaren ervaring opgedaan in andere gebieden als wijkagent.

Wijkagent

Voor algemene informatie en meldingen: 0900-8844

Anonieme meldingen: 0800-7000

Alarmnummer: 112

Wijkmeester

Voor meldingen kunt u bellen naar: 14072

Fokke Bergsma

Mijn naam is Fokke Bergsma, ik ben 34 jaar oud en sinds 2002 ben ik werkzaam voor de politie. Na vier jaar opleiding, en vijf jaar in Bergen en vijf jaar in Alkmaar als ‘straatagent’ in de noodhulpsurveillance gewerkt te hebben begon ik in oktober vorig jaar aan een stage als wijkagent, samen met de toenmalig wijkagente Linda Vriesman.

Toen zij op 1 januari een nieuwe functie kreeg nam ik de wijk voor haar waar. Na een sollicitatieprocedure werd ik in maart aangenomen als wijkagent en na enkele weken kreeg ik te horen dat ik in de mooie wijk Oudorp mocht blijven. Dit had mijn voorkeur omdat ik daar al een aardig netwerk had opgebouwd en veel mensen had leren kennen. Maar bovenal wilde ik in Oudorp blijven omdat ik de wijk zo mooi en gevarieerd vind. Van de twee grote industrieterreinen naar het oude Oudorp tot uiteindelijk het Rooie Dorp, of, zoals ik al gecorrigeerd ben.. het Schermereiland.

Ik hoor het natuurlijk liever van de bewoners zelf maar als ik naar de cijfers kijk is het, in vergelijking met eerdere jaren, relatief rustig op het Schermereiland. Prettig om te vernemen en hopelijk kunnen we dit voortzetten! Mocht u toch ergens tegen aan lopen waar u de politie voor nodig heeft, schroom niet om te bellen. Als u direct politie nodig heeft belt u uiteraard 112, als het geen grote spoed heeft belt u 0900-8844 en dat nummer belt u ook als u mij wilt bereiken. Ik ben (gelukkig) niet altijd aan het werk maar ik bel wel altijd terug. Ik ben binnenkort ook op Twitter en Instagram te vinden maar het mooiste is natuurlijk om mij aan te spreken wanneer ik door de wijk fiets!‘

Sabine Verrijk

Sabine: ” Ik ben in 1997 begonnen bij de politie in Alkmaar en heb daar gewerkt als surveillant, agent en hoofdagent. Ik wilde in een ander gebied gaan werken en kon in 2011 naar Schagen. Daar deed ik ook werkzaamheden voor de wijkagent. Toen er een vacature kwam voor wijkagent, wist ik het meteen: ”Dat wil ik!” Gelukkig werd ik aangenomen en begon ik in 2012 als wijkagent in Alkmaar het gebied van de Mare en later van Graft- De Rijp en de Schermer. En nu Oudorp, ik heb er zin in!

Suzanne Gelder

Suzanne: “Ik ben in 1989 bij de politie begonnen. Eerst in Beverwijk en sinds 1994 ben ik werkzaam bij de politie Alkmaar. Hier heb ik meerdere taakaccenten gehad waaronder het biketeam, zakkenrollen team en de ME. Sinds 2012 ben ik als wijkagent begonnen in de 13 dorpen van Graft-De Rijp en de Schermer en sinds de zomer in Oudorp.

Zomerlunches

Net als vorig jaar organiseert de Wachter weer zomerlunches. Elke dinsdag middag bent u van harte welkom om een gezellig hapje te komen eten. Er zijn meerdere keukens waar vanuit gekookt word. Zo zal er een Hollandse, Italiaanse, Syrische en Iraanse lunch zijn. Bij de lunches worden organisaties uitgenodigd om een korte presentatie te houden zoals de Max Mobiel. Na de lunch kunnen we vragen over gesteld worden en zo komen we meer te weten over verschillende organisaties uit de wijk.

Houd alvast de volgende data vast: 17 juli, 24 juli, 31 juli, 7 augustus, 14 augustus en 21 augustus.

Terugblik Zomerlunches in buurthuis De Wachter

Voor de tweede maal zijn we er met een gezellig team in geslaagd om de zomerlunches te organiseren. Ditmaal kwamen er verschillende organisaties iets vertellen zodat de bewoners meer leerde over wat WonenPlus nou doet, of hoe je de Max Mobiel kunt reserveren.

Ook waren er verschillende gezellige optredens, zoals Jan Hoek die vertelde over hoe een kalligram tot leven komt en welk verhaal er achter een kalligram kan zitten. Super interessant en leuk!

Ook genoten de bezoekers van de heerlijke maaltijden die gekookt werden door diverse koks.

Door open te zijn als buurthuis de Wachter kunnen we de bewoners die thuis zijn en niet op vakantie zijn een activiteit aanbieden. Wederom dus een geslaagde paar weken.

Jong ontmoet oud

Woensdag 10 januari zijn we in de Wachter gestart om de jeugd en de volwassenen/ouderen meer met elkaar te verbinden. Dit deden we door middel van een inloopmiddag met koffie/thee en limonade. Daarnaast met spelletjes en creativiteit. Zo kon er gesjoeld worden, knutselen met mozaïek en wie ben ik? Zowel de ouderen als de jeugd vonden de middag erg geslaagd en er werd veel gelachen.

Er was duidelijk dat zowel de jeugd als de ouderen/volwassenen het ongedwongen karakter van de activiteit erg waardeerden.

Graag willen we deze inloopmiddag continueren.

We zijn nu op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om deze activiteit verder op te zetten.


logo buurthuis