Eetcafé

Vanaf januari start het nieuwe seizoen van het eetcafé. Om de week, op de donderdag, is er eetcafé vanaf 17.00 uur. Een enthousiaste groep vrijwilligers zet een heerlijke, gezonde en gezellige maaltijd voor u klaar. Voor € 5,50 serveren zij altijd een hoofdgerecht en afwisselend een voor of nagerecht.

Opgeven kan via Buurthuis de Wachter: 072-5125595
Of Monique Verwijmeren: 0623785005

Ook voor afmelden kunt u Monique bellen.

In 2018 Kunt u eten in de Wachter op: (18 januari, 1 en 15 februari, 1, 15 en 29 maart, 12 en 26 april, 17 en 31 mei, 14 en 28 juni)

Cultureel eetcafé
Kienen/bingo

Elke laatste zaterdag van de maand (tenzij er een feestdag is) organiseert de Wachter een kienavond.

Er zijn prijzen te winnen die zorgvuldig door verschillende vrijwilligers uitgezocht worden.

Ook is er een loterij waarbij mooie prijzen te winnen zijn.

Voorbeeld van leuke prijzen van de Paaskien.

IMG-20180409-WA0001
IMG-20180409-WA0004
Koffie inloop

Elke morgen staat er een lekker kopje koffie of thee klaar voor de wijkbewoners. Gezellig andere wijkbewoners ontmoeten onder het genot van een kopje koffie.

Leefbaarheid

Hoek Eilandswal onderwerp van gesprek tijdens bezoek van het college op 17 november. De entree van de wijk vormt al jaren een doorn in het oog van veel bewoners. Er zijn diverse mogelijkheden besproken en het college gaat zich buigen over het vervolg.

Verkeersveiligheid in de wijk;
Wist u dat onze wijk een 30-kilometergebied is? Van diverse bewoners zijn er klachten gekomen over de onveilige situatie op diverse punten. De commissie zet zich in om ook hiervoor maatregelen te kunnen nemen. Voorkomen is beter als genezen….

Deelnemen aan de commissie leefbaarheid betekent uw stem laten horen en zaken in beweging zetten. Heeft u zaken op het oog die verbeterd kunnen worden en wilt u zich inzetten voor fijn wonen op het Schermereiland? Leefbaarheid komt eens per twee maanden samen om te overleggen. Wilt u uw steentje bijdragen dan bent u van harte welkom! Geef u op via bas.grooteman@gmail.com!

We houden u op de hoogte van de ontwikkelingen!

Parkeerdruk in de wijk onacceptabel!

Parkeerdruk in de wijk onacceptabel!

Uitslag van de enquête vergunninghoudersparkeren die in de periode 24 september 2017 tot en met 10 november 2017 in de wijk het Schermereiland is uitgevoerd.

Respons

de enquête is uitgezet bij 761 adressen. In totaal zijn er 354 stemmen uitgebracht, een respons van 47%.

Van de 47% die hun stem heeft uitgebracht, was 49,7% voor de invoering van de proef voor vergunningshoudersparkeren. Oftewel, 176 stemmen voor de proef en 178 stemmen tegen.

Conclusie: het door de gemeenteraad gestelde criterium van een minimale respons van 60% is niet gehaald. Dat betekent dat er geen proef met vergunninghoudersparkeren zal worden gehouden in de wijk het Schermereiland.

Voor Mekaar

Voor Mekaar Oudorp is een laagdrempelig informatiepunt voor de inwoners van Oudorp. Hier kan jong en oud terecht met allerlei vragen op het gebied van welzijn, zorg, voorzieningen en sociale wet- en regelgeving.

Het informatiepunt is gevestigd in Wijkcentrum De Oever, Amstelstraat 1, en is elke werkdag open van 9:00 tot 12:00 uur.
U kunt ook in Buurthuis De Wachter, Oudorperdijkje 65, terecht op dinsdag van 14:00 tot 16:00

Vrijwilligers en professionals zitten voor u klaar om samen met u een oplossing te zoeken en u zo nodig naar de juiste instantie door te verwijzen.

Het gebruik van het informatiepunt is GRATIS. Dus aarzel niet en kom gewoon langs.

Gebiedsconsulente

Mijn naam is Ariane van Menen, Gebiedsconsulent in de wijk Oudorp.

U kunt bij mij terecht met vragen over uw woon- en leefomgeving en ondersteuning bij het aanvragen van een Bewoners Initiatief. Dus heeft u een vraag over de wijk neem dan contact met mij op.

Iedere eerste dinsdag van de maand ben ik tussen 14.00 en 15.00 in de Wachter. U kunt mij verder bereiken via het telefoonnummer 14 072 of mailen naar gebiedsconsulent@alkmaar.nl

Tot ziens in de wijk of in het buurthuis!

Ariane van Menen

Wijkagent

Fokke Bergsma, is de wijkagent

Wijkagent

Voor algemene informatie en meldingen: 0900-8844

Anonieme meldingen: 0800-7000

Alarmnummer: 112

Wijkmeester

Voor meldingen kunt u bellen naar: 14072

Mijn naam is Fokke Bergsma, ik ben 34 jaar oud en sinds 2002 ben ik werkzaam voor de politie. Na vier jaar opleiding, en vijf jaar in Bergen en vijf jaar in Alkmaar als ‘straatagent’ in de noodhulpsurveillance gewerkt te hebben begon ik in oktober vorig jaar aan een stage als wijkagent, samen met de toenmalig wijkagente Linda Vriesman.

Toen zij op 1 januari een nieuwe functie kreeg nam ik de wijk voor haar waar. Na een sollicitatieprocedure werd ik in maart aangenomen als wijkagent en na enkele weken kreeg ik te horen dat ik in de mooie wijk Oudorp mocht blijven. Dit had mijn voorkeur omdat ik daar al een aardig netwerk had opgebouwd en veel mensen had leren kennen. Maar bovenal wilde ik in Oudorp blijven omdat ik de wijk zo mooi en gevarieerd vind. Van de twee grote industrieterreinen naar het oude Oudorp tot uiteindelijk het Rooie Dorp, of, zoals ik al gecorrigeerd ben.. het Schermereiland.

Ik hoor het natuurlijk liever van de bewoners zelf maar als ik naar de cijfers kijk is het, in vergelijking met eerdere jaren, relatief rustig op het Schermereiland. Prettig om te vernemen en hopelijk kunnen we dit voortzetten! Mocht u toch ergens tegen aan lopen waar u de politie voor nodig heeft, schroom niet om te bellen. Als u direct politie nodig heeft belt u uiteraard 112, als het geen grote spoed heeft belt u 0900-8844 en dat nummer belt u ook als u mij wilt bereiken. Ik ben (gelukkig) niet altijd aan het werk maar ik bel wel altijd terug. Ik ben binnenkort ook op Twitter en Instagram te vinden maar het mooiste is natuurlijk om mij aan te spreken wanneer ik door de wijk fiets!‘


logo buurthuis