Historische Vereniging Alkmaar en Buurthuis de Wachter slaan de handen ineen!

Tijdens het Kunst en Cultuurweekend op zaterdag 26 en zondag 27 mei 2018 vind er een bijzondere activiteit plaats. Eén die gezamenlijk bedacht en uitgevoerd word.

De bijzondere geschiedenis en cultuur van het Schermereiland bracht sociaal cultureel werker Monique Verwijmeren erop om samenwerking aan te gaan met de Historische Vereniging Alkmaar. Omdat er vele nieuwe gezichten op het eiland komen wonen leek het haar zo leuk om hen te laten zien hoe het mooie eiland tot stand gekomen is. De historische platen die in buurthuis de Wachter hangen worden veel bekeken, vragen erover gesteld en zeer gewaardeerd door elke Schermereilander.

Hierdoor ontstond het idee.

Wat als ze de historische platen voorzien van informatie en deze platen (tijdelijk) plaatsen op de plek waar ze genomen zijn? Dan maken ze een interessante route die men, samen of alleen, kunnen bewandelen en bekijken.

Dat liet Bert Muis van de HVA niet aan zich voorbijgaan. De historische vereniging werkt heel hard aan de platen. Monique Verwijmeren denkt dat het heel waardevol is voor zowel de gevestigde schermereilander als de nieuwe wijkbewoner.

Dus? Kom allen tijdens het Kunst en Cultuurweekend de geschiedenis van het prachtige eiland en werk van de bovengenoemde organisaties bekijken.

Ontstaan kunst en cultuurweekend

Op zaterdag 26 en zondag 27 mei 2018 vindt voor de 3e keer een gezellig en inspirerend KunstCultuurWeekend plaats in Oudorp en Schermereiland. Met deze kunstroute willen we de mensen uit Oudorp en Schermereiland en wijde omgeving Alkmaar, kennis laten maken met allerlei vormen van kunst van zowel amateur als (semi-) professionele kunstenaars. Meer weten? Kijk op de website https://kunstcultuurweekend.wixsite.com/kcwoudorp of volg ons op facebook.

Beeldend kunstenaars en podiumkunstenaars komen het weekend naar Oudorp om hun werken en optredens te laten zien en bewonderen. Er is een kunstroute, langs de eigen ateliers of langs groepslocaties. Voor degene die creatief is en het leuk vindt om zijn of haar werk te laten zien is dit een uitgelezen mogelijkheid. Ook musici en dichters kunnen zich opgeven voor optredens. Aanmelden voor 1 maart 2018. Het inschrijfformulier kun je vinden op de website en is op te vragen via kcwkunstroute@gmail.com

De exposities en optredens zijn beide dagen van 12.00 – 17.00 uur.

Programma Kunst en Cultuur Weekend

Zaterdag 26 mei:

12.00 – 17.00 expositie kunstenaars

12.00 – 17.00 expositie school kunstwerken v.d. kinderen (school en buurthuis hal)

15.00 – 16.00 Mindfullness (Klankschalenconcert)

13.00u en 14.00u Optreden Karin Dokter, tevens ook exposant

12.00 – 17.00 Historische route op het Schermereiland (eigen route)

12.00 – 17.00 informatie stand project de Verbinding

Zondag 27 mei:

12.00 – 17.00 expositie kunstenaars

13.00 – 17.00 Historische route op het Schermereiland (onder leiding van Historische vereniging Alkmaar om 13.00u, 15.00u)

12.30u en 13.30u Optreden Karin Dokter, tevens ook exposant

15.00 – 16.00 Mindfullness (Klankschalenconcert)

12.00 – 17.00 informatie stand project de Verbinding

De route beschrijving voor de historische route kunt u ophalen in buurthuis de Wachter.

Ook kunt u daar de route ophalen voor de Kunstroute door Oudorp.

Bekijk hier de foto’s van het kunst en het culteerweekend 2017