Afgelopen vrijdag, 22 maart 2019, was er een gezellige pannenkoekdag.

De kinderen van groep 7/8 kwamen in groepjes van 4 allemaal de pannenkoeken bakken voor de ouderen. Vol inzet en plezier bezetten de leerlingen de keuken waarna er een heerlijke geur ontstond in het buurthuis. De tafels werden gedekt en de zaal versierd.

Na een paar uur bakken waren de leerlingen klaar. De opa’s en oma’s van de leerlingen van groep 1/2 waren uitgenodigd en kwamen in grote getale bij het Buurthuis eten. De kleinkinderen mochten hun opa, oma of een oudere uit de wijk een pannenkoek serveren. Wat een genot om naar die kleine, blijde gezichtjes te kijken die hun opa en/of oma in de zaal zagen zitten. Ook de blijde gezichten in de zaal zijn ons niet ontgaan. Allemaal zeer gelukkig en enthousiast.  Nadat alle opa’s en oma’s hun pannenkoek gekregen hadden konden de leerlingen van groep 1/2 naar hun klas terug met hun eigen pannenkoek om te eten. De kinderen die geen opa of oma in de zaal hadden mochten alsnog wel een pannenkoek uitdelen, namelijk aan ouderen uit de wijk. Alle kinderen waren zeer tevreden.

Eén leerling van groep 7/8  had de leuke taak gekregen om te helpen bij de bediening en deze jongen, Sem, deed dit voortreffelijk. Na vele complimenten uit de zaal en van de organisatoren mocht hij de opa’s en oma’s hun eventuele tweede pannenkoek brengen. Nadat de zaal afscheid genomen had en richting huis vertrok, bracht het buurthuis de kinderen van groep 7/8 ook hun pannenkoek. Vol luid applaus werden deze ontvangen.

Het was een zeer geslaagde pannenkoekdag waarbij alle aanwezigen trots en gelukkig naar huis of hun klas gingen.

Hierbij bedank ik alle kinderen die meegeholpen hebben aan deze dag, ook de leerkrachten en alle ouderen, opa’s en oma’s en 2 vrijwilligers!

Tot volgend jaar!