“Het Europees Sociaal Fonds investeert in jouw toekomst”

——————————– Persbericht ——————————–

Alkmaar, oktober 2017

Cultureel Eetcafé in Buurthuis De Wachter

Op 14 november om vindt het allereerste Cultureel Eetcafé plaats in Buurthuis De Wachter aan het Oudorperdijkje in Alkmaar. Tijdens het eetcafé zullen nieuwe Nederlanders een heerlijk en betaalbaar gerecht serveren die zij zelf bereid hebben en deze zullen ze ook gezamenlijk met de bezoekers nuttigen. Iedereen is welkom om van de lekkernijen te genieten.

De afgelopen jaren is er veel toename geweest van vluchtelingen. Dit zijn mensen zoals jij en ik met talenten, dromen en ambities. Het Cultureel Eetcafé is een samenwerking tussen VIP Werk en Buurthuis De Wachter en is erop gericht om nieuwe Nederlanders te ondersteunen en begeleiden bij hun participatie en integratie. Meedoen en thuis voelen is hierbij van essentieel belang.

Het Cultureel Eetcafé is een sociaal initiatief waarbij nieuwe Nederlanders met affiniteit voor horeca vrijwillig bij elkaar komen om te koken. Werken in het Culinaire Eetcafé biedt hen de mogelijkheid ervaring op te doen en talenten verder te ontwikkelen. Terwijl bezoekers kunnen genieten van heerlijke zelf bereide gerechten uit hun land voor oorsprong, is de eettafel daarna het bindmiddel om met elkaar in contact te komen.

In de periode van 14 november tot en met 19 december 2017 zal het Cultureel Eetcafé elke dinsdag in buurthuis De Wachter in Alkmaar plaatsvinden. Aanvang is om 12.30 uur en voor €5,50 kunt u genieten van een heerlijk voor- en nagerecht. Reserveren is van tevoren nodig in verband met het beperkte aantal zitplekken en kan tot 2 dagen van te voren via info@vipwerk.nl. Meld in de reservering uw naam, telefoonnummer en met hoeveel personen u komt. Wij zien u graag in ons Cultureel Eetcafé!

—————————— Einde bericht ——————————–

Noot voor de redactie, niet voor publicatie:

Voor meer informatie kunt u Dejan Sinadinovic bereiken via team@thobs.nl.

Het project wordt uitgevoerd in het kader van ESF Actieve Inclusie 2014-2020