Terugblik Sinterklaas 2018
Zoals verwacht stond Sinterklaas met zijn pieten op het pontje om naar het Schermereiland te varen. Het waaide en waaide en de kinderen stonden met hun ouders op hen te wachten.
Gelukkig waaide Sint niet van het pontje maar kwam hij veilig aan op het Schermereiland. een van de pieten wankelde wel op de boot en belandde bijna in het water.
Na vele foto’s, handjes en liedjes nam Sinterklaas iedereen mee op weg naar de straten van het Schermereiland. Geen kind of ouder werd vergeten, zelfs als men zich verstopte achter de ramen of deuren. Dan kwam Piet en klopte of belde aan.
Ook deze mensen ontvingen een handje vol lekkers.
Na een gezellige weg over het eiland arriveerde Sinterklaas in Buurthuis de Wachter. Ook daar waren ze blij onze goedheiligman weer te zien. De vrijwilligers ontvingen ook wat pepernoten en Sint lustte wel een glaasje fris. De kinderen van 0-4 jaar mochten dit jaar genieten van een poppen theatervoorstelling. Samen met papa, mama, oma, opa of anderen zaten ze (of sprongen ze van spanning in het rond) te genieten van sinterklaas, Jan Klaassen en het paard. Ook wat lekkers mee naar huis gekregen. Wat een feestje.
De kinderen van 4 t/m 10 jaar hadden 2 voorstellingen, ze dachten mee, schreeuwde om hulp en zaten volledig in de voorstelling. Na de voorstellingen hebben ze samen met de pieten heerlijk gedanst en de pieten uitgedaagd voor het dansje de Swiss.
na afloop kregen ze allemaal wat lekkers mee en werd er afgesloten met het mooie maar traditionele liedje……. Dag, Sinterklaasje…….!
We zien u volgend jaar weer.