skip to Main Content

!!! Buurthuis de Wachter open op maandag, dinsdag en donderdag van 09.00-17.00 uur. Daarnaast is de Huiskamer geopend voor vakantie activiteiten voor de kinderen van de wijk. Kijk op de website voor het programma! ! #Coronavirus !!!

Koken voor kinderen

Samen met maximaal 7 kinderen snijden, koken en bakken jullie elke week een ander recept. Dit doen jullie samen met Tessa en Shanti. De laatste les mag er een vriendje, vriendinnetje, opa, oma, papa of mama meegenomen worden. Dan wordt er een speciaal gerecht gemaakt. Een echt feestje dus.

Startdatum: Vanaf 30 oktober 2019 start er weer een nieuwe cursus koken voor kinderen.
Kosten: €24,- voor 6 lessen.
Tijd: van 15.15 – 16.30 uur.

Bij interesse voor koken kunt u zich opgeven via scw@buurthuisdewachter.nl dan zetten we een tweede groep op!

Knutselen

Iedere dinsdagmiddag vanaf 14.15 uur, kunnen kinderen knutselen bij De Wachter. Voor 1,00 maken ze wat moois en krijgen ze wat te drinken. (opgeven via school)

Het vindt plaats in de knutselruimte in de kelder.

Zit je niet op basisschool de Zes Wielen maar wil je ook naar de knutselclub, dan kan dat!

Om 15.00 uur start de tweede groep, zodra kinderen zich hebben aangemeld, kunnen ze ook lekker knutselen. Inmiddels komen er elke week 3 kinderen. Aanmelden kan via scw@buurthuisdewachter.nl of via 072-5125595.

Kom gezellig langs om te kijken en een proefles te draaien.

Disco 2x

In de kelder van het buurthuis is er voor 2 leeftijdsgroepen, eenmaal per maand, een disco.

Het is er erg gezellig, en we draaien leuke muziek, waarop iedereen zich lekker kan uitleven. Ook zijn de stopdans en stokdans niet meer weg te denken op deze avonden. Er is chips en limonade, en dat allemaal voor slechts €2,00 per keer. Neem ook je vriendje of vriendinnetje mee!

Neem ook je vriendje of vriendinnetje mee. Wanneer zijn de disco’s?

Voor de leeftijd van 3 t/m 6 jaar: elke eerste vrijdag van de maand, van 19.00 – 20.00 uur.
Data 2019: 5 april, 7 juni, 3 mei niet

Voor de leeftijd van 7 t/m 10 jaar: elke derde vrijdag van de maand, van 20.00 – 21.00 uur.
Data 2019: 19 april, 17 mei, 21 juni

Er komen thema disco’s, houd de datum en info op de maandinfo in de gaten.

Sinterklaas

Terugblik Sinterklaas 2018

Zoals verwacht stond Sinterklaas met zijn pieten op het pontje om naar het Schermereiland te varen. Het waaide en waaide en de kinderen stonden met hun ouders op hen te wachten.

Gelukkig waaide Sint niet van het pontje maar kwam hij veilig aan op het Schermereiland. een van de pieten wankelde wel op de boot en belandde bijna in het water.

Na vele foto’s, handjes en liedjes nam Sinterklaas iedereen mee op weg naar de straten van het Schermereiland. Geen kind of ouder werd vergeten, zelfs als men zich verstopte achter de ramen of deuren. Dan kwam Piet en klopte of belde aan.

Ook deze mensen ontvingen een handje vol lekkers.

Na een gezellige weg over het eiland arriveerde Sinterklaas in Buurthuis de Wachter. Ook daar waren ze blij onze goedheiligman weer te zien. De vrijwilligers ontvingen ook wat pepernoten en Sint lustte wel een glaasje fris. De kinderen van 0-4 jaar mochten dit jaar genieten van een poppen theatervoorstelling. Samen met papa, mama, oma, opa of anderen zaten ze (of sprongen ze van spanning in het rond) te genieten van sinterklaas, Jan Klaassen en het paard. Ook wat lekkers mee naar huis gekregen. Wat een feestje.

De kinderen van 4 t/m 10 jaar hadden 2 voorstellingen, ze dachten mee, schreeuwde om hulp en zaten volledig in de voorstelling. Na de voorstellingen hebben ze samen met de pieten heerlijk gedanst en de pieten uitgedaagd voor het dansje de Swiss.

na afloop kregen ze allemaal wat lekkers mee en werd er afgesloten met het mooie maar traditionele liedje……. Dag, Sinterklaasje…….!

We zien u volgend jaar weer.

 

Op zaterdag  30 november 2019 komen Sint en zijn pieten aan met het pontje.
Na de aankomst gaat Sint met zijn pieten weer door de wijk waarna er in het buurthuis een leuke activiteit plaatsvind voor beide groepen.
Zet de datum vast in de agenda en/of op de kalender zodat u de Sint en zijn pieten kunt toezingen.

HENK VD VLUGT
DSC_0049-1024x680 gedraaid

Buitenspeeldag

Aankondiging Buitenspeeldag op woensdag 12 juni 2019

Terugblik Buitenspeeldag 2018

Gelukkig hadden veel buurtbewoners, leerkrachten van school rekening met ons gehouden door hun auto deze dag ergens anders te parkeren!
Hierdoor kon de stormbaan mooi uitgezet worden.
Het was zwaar maar gelukkig hielp Straatgeluid ook mee.
Natuurlijk was de stormbaan een grote eyecatcher en vermaakte de kinderen zich uiteindelijk op dit enorme gevaarte.

Naast de stormbaan hadden we allerlei spelletjes op het Amalia Plantsoen en het schoolplein.
Van chips happen tot de stoeptekening van Jan Hoek in te kleuren. Er was genoeg te doen.
En wat zat het weer mee. We startten de dag met lichte regen maar geleidelijk aan kwam de zon door. Tegen de tijd dat we startten met de Buitenspeeldag was er een zonnetje.
De kinderen genoten, de organisatie van het buurthuis genoot, maar ook ouders, omwonenden en de hulpouders hebben genoten.

Het was een super leuke dag wat mede door de hulp van iedereen tot een goed einde gebracht kon worden. Bedankt!

Hieronder vindt u de foto’s van Buitenspeeldag 2018.

Paasletters zoeken

Op zaterdag 20 april 2019 vanaf 10.30 uur is er weer paasletters zoeken en rebus oplossen, voor kinderen van 3 t/m 10 jaar die wonen op het Schermereiland en/of zitten op de Zes Wielen (locatie Oudorperdijkje).

Vanaf 10.30 uur kunnen alle kinderen uit de wijk een flyer ophalen in het buurthuis waarop de straatnamen staan waar de letters en rebus stukjes te vinden zijn in de wijk. De flyer waar de uitkomsten op geschreven kunnen worden komen met de maandinfo de wijk in. Ook is deze flyer op zaterdag 20 april in het buurthuis op te halen als nodig.

Dit jaar hebben we een rebus voor de oudere kinderen en is er een activiteit te vinden bij een van de letters in de wijk. Goed opletten dus!

De activiteit is gratis en de kinderen ontvangen na het inleveren van de oplossingen bij het buurthuis een presentje.

Terublik 2018

Op een prachtige zaterdag 20 april 2018, voor Pasen, was de paashaas aanwezig om alle kinderen en hun ouders/opa’s/oma’s en aanwezigen te voorzien van een paaseitje. Voor sommige de kans om eens met de paashaas te flirten.

De kinderen ontvingen hun paasletters zoekbrief en vertrokken de wijk in. In vele straten werd er gezocht naar een letter achter een raam. Sommige letters waren moeilijk maar gelukkig werden de meeste letters gevonden. Toen kwam het moeilijkste gedeelte, het puzzelen van het paaswoord.

Veel kinderen konden geholpen worden waarna het woord gevonden werd, Paaskonijntjes.

2 kanjers waren het eerste weer terug in het buurthuis met het juiste woord; dit waren Teun en Joppe Spijker. Goed gedaan mannen!

Ook waren er maar een paar kinderen die alle letters vonden, knap gedaan hoor!

paasletters
paasletters 2

Samen met maximaal 7 kinderen snijden, koken en bakken jullie elke week een ander recept. Dit doen jullie samen met Tessa. De laatste les mag er een vriendje, vriendinnetje, opa, oma, papa of mama meegenomen worden. Dan wordt er een speciaal gerecht gemaakt. Een echt feestje dus.

Voor de kinderen van groep 3 t/m 6

Startdatum: woensdagmiddag 10 oktober 2018
Kosten: €30,- voor 8 lessen
Tijd: van 19.00 – 20.00 uur.

Voor kinderen met de leeftijd van 7 t/m 10

Datum: woensdagmiddag 10 oktober 2018
Kosten: €30,- voor 8 lessen.
Tijd: van 20.00 – 21.00 uur.

Bij interesse voor koken kunt u zich opgeven via scw@buurthuisdewachter.nl dan zetten we een tweede groep op!

logo buurthuis
Back To Top
X