skip to Main Content

Terugblik kerstmiddag voor ouderen

Op donderdag 20 december 2018 was de jaarlijkse kerstfeest voor de ouderen van de wijk en oud bewoners.

Ongeveer 75 ouderen kwamen in De Wachter voor vertier en lekkere hapjes en drankjes.

Bij binnenkomst kregen de ouderen een heerlijk drankje en namen ze plaats aan de mooi versierde tafels. Gezellige kerstmuziek klonk door de boxen. Nadat iedereen binnen was startte het programma met de opening van Karel de Vries en Fred van de Berg. Alle kinderen van de school kwamen op visite om mooie liederen te zingen. Toch wel erg aandoenlijk zoals de kleine kleuters hun liedje zongen. Ook de grote kinderen zongen prachtig voor de ouderen. Na dit mooie tafereel werd er een mooi gedicht voorgelezen.

De jongeren hadden voor alle ouderen een mooie kerstkaart gemaakt. Ook konden de ouderen genieten van de dansjes van de jongeren/kinderen en een echt toneelspel.

Tussen alle bedrijven door aten en dronken de ouderen. Zij werden bediend door de groep vrijwilligers die zich inzette voor alle gasten.

Ook sprak Fred nog wat mooie woorden waarna hij het bingoverhaal mocht lezen.

Nadat alle ouderen een bingokaart hadden gekregen kon Fred starten. Tijdens het verhaal kwamen er nummers langs die afgetekend konden worden op hun bingokaart.

Na een mooi verhaal over het eiland, afgelopen jaar en kerst in het algemeen had iedereen bingo. Na het feest mogen ze hun prijsjes ophalen.

Vele hapjes en drankjes later eindigde het geslaagde kerstfeest.

Alle vrijwilligers hebben weer hard gewerkt om dit wederom mogelijk te maken. Bedankt hiervoor!

En tot volgend jaar!

 

Kerstbrunch

Op eerste kerstdag 25 december 2018 organiseerde de Wachter een kerstbrunch.

Tijdens de kerstbrunch vermaakte jong en oud zich aan de mooi versierde tafel en heerlijke etenswaren. De vrijwilligers hadden zich ingezet om ervoor te zorgen dat er een activiteit was voor een ieder die er behoefte aan had.

Ook in de Oever was er een activiteit op tweede kerstdag.
Zo proberen we als bewonersondernemingen de mensen te ondersteunen waar nodig, zelfs op de, voor sommige, gevreesde feestdagen.
Het was een eer om met de bezoekers te brunchen tijdens kerst. aankomende kerst 2019 zeker voor herhaling vatbaar.

Keezen

Iedere vrijdagavond is er de mogelijkheid om gezellig, onder genot van een drankje, te Keezen.

Keez-borden zijn in het buurthuis aanwezig.

U bent vanaf 19.30 uur meer dan welkom.

Fashion mode show

Afgelopen jaar hebben we samen met Fashion Plus een modeshow geven. Onze vrijwilligers lopen in de mode show en showen u de kleding.

De grote zaal wordt geheel gevuld met kleding in allerlei kleuren. Bewoners van onze wijk showen de kleding waarna de bezoekers ook kleding kunnen aanschaffen. Zo wordt de route naar de stad verkort en kunnen sommige ouderen weer “winkelen”.

Nieuwe datum voor 2019 is: 27 maart 2019.

Tijd: 10.00 – 12.00 uur.

Bus uitjes naar kerstmarkt

Op vrijdag 8 december 2017 vertrokken we met de bus naar Oberhausen, Duitsland. Met een gezellig gezelschap was de bus goed gevuld. Helaas konden er een aantal mensen door trieste omstandigheden niet mee. Toch besloten we er een fijne dag van te maken.

De reis verliep vlot. Eenmaal aangekomen vertrokken de meegereisde mensen hun eigen richting op. De één wilde eerst de kerstmarkt verkennen, de ander besloot het enorme winkelcentrum te bekijken. Al met al was er genoeg te zien. Een aantal mensen waren hulpbehoevend en ontvingen hulp van meegereisde vrijwilligers.

Om 16.00 uur vertrok de bus naar een restaurant, net over de grens van Nederland. Daar stond een heerlijk stamppot buffet klaar. Na een korte onderbreking, om stil te staan bij het overlijden van een vrijwilliger van het buurthuis, hebben we heerlijk genoten van het buffet.

Wel werd de terugreis even spannend aangezien het flink sneeuwde buiten. Maar de chauffeur was goed bekwaam en we werden veilig bij het buurthuis afgezet.

Terugblik Kerstreis Munster

Met een groep van 32 personen reisde de Wachter vrijdag 14 december af naar de kerstmarkt in Munster. De reis verliep voorspoedig. Gezelligheid in de bus.

Om 11.40 uur aangekomen in Duitsland en de groep vervolgde zijn/haar weg de stad door.

Wat een mooie, historische stad. De kerstmarkt was verdeeld in 5 markten over de stad.

Het weer was goed, droog en een klein zonnetje.

De kathedraal heb ik van binnen bekeken en ik heb een kaarsje voor dierbaren aangestoken. Even stilstaan bij het gemis. Hierna vervolgde ik mijn weg. Vele gezellige winkels, kramen en mensen kwam ik tegen. Allemaal shoppend voor thuis of zichzelf. Helaas werd er een reisgenoot onwel maar na aankomst bij de bus door de taxi kon ze uitrusten. Langzaamaan verzamelde de hele groep zich bij de bus waarna de bus exact op schema kon vertrekken.

En alsof we Nederlands zijn kwamen we klokslag 18.00 uur aan bij de Goudreinet in Barneveld voor een heerlijk, uitgebreide stamppot buffet. Met onze buikjes vol en portemonnee leeg vertrokken we weer richting Alkmaar. Tegen 20.45 uur waren we bij buurthuis de Wachter waarna een ieder zijn eigen huisje opzocht.

Ik wil iedereen bedanken voor de gezellige dag! Tot volgend jaar.

Empty tab. Edit page to add content here.
logo buurthuis
Back To Top
X