skip to Main Content

Terugblik kerstactie voor ouderen

Kerstactie Buurthuis De Wachter

Elk jaar rond deze tijd mogen wij de ouderen in de wijk ontvangen voor een gezellige middag met hapjes, drinken en vertier. Helaas door de corona kon dit niet plaatsvinden.

Wij vonden dit echter zo vervelend dat we een nieuw idee kregen. Langs de deuren en een presentje brengen. Zo pakte we de lijst van de afgelopen 3 jaar erbij. Bedachten dat de alleenstaanden een mooi kerststukje zouden krijgen en de stelletjes een mandje met allerlei lekkers.

Een aantal sponsoren hebben geholpen. Aviateur Alkmaar, Bloemgoed 2.0, de kinderen van basisschool de Zes Wielen en Fresh Food Alkmaar.

Met een groepje vrijwilligers samen alles ingepakt en de volgende dag weggebracht.

Wat een dankbaarheid, voldoening en het was hartverwarmend, dit waren de woorden van de vrijwilligers.

De ouderen reageerden met: wat lief, jullie denken aan mij, en dat in deze tijd, onder de indruk dat ze iets moois mochten ontvangen en zoveel glimlachen. Er werd niets verwacht maar toch maakte de Wachter budget vrij om iets te doen! Hele leuke reacties dus.

Sociaal cultureel werkster Monique Verwijmeren, vind zo’n actie typerend, zeker in deze tijd van het jaar. Kunnen we de ouderen niet bij de Wachter bedienen dan dienen we de ouderen in de wijk! De vrijwilligers kwamen stuk voor stuk blij terug in het buurthuis de verhalen vertellen. Er zijn al appjes en mailtjes gestuurd om ons te bedanken. Daar doen we het voor!

Mooie dag om het werkjaar mee af te sluiten! Tot in 2021, waarin De Wachter verder gaat om de wijk te bedienen en de bewoners te ondersteunen waar nodig!

Kerstbrunch

Op eerste kerstdag 25 december 2018 organiseerde de Wachter een kerstbrunch.

Tijdens de kerstbrunch vermaakte jong en oud zich aan de mooi versierde tafel en heerlijke etenswaren. De vrijwilligers hadden zich ingezet om ervoor te zorgen dat er een activiteit was voor een ieder die er behoefte aan had.

Ook in de Oever was er een activiteit op tweede kerstdag.
Zo proberen we als bewonersondernemingen de mensen te ondersteunen waar nodig, zelfs op de, voor sommige, gevreesde feestdagen.
Het was een eer om met de bezoekers te brunchen tijdens kerst. aankomende kerst 2019 zeker voor herhaling vatbaar.

Terugblik Kerstreis Munster

Met een groep van 32 personen reisde de Wachter vrijdag 14 december af naar de kerstmarkt in Munster. De reis verliep voorspoedig. Gezelligheid in de bus.

Om 11.40 uur aangekomen in Duitsland en de groep vervolgde zijn/haar weg de stad door.

Wat een mooie, historische stad. De kerstmarkt was verdeeld in 5 markten over de stad.

Het weer was goed, droog en een klein zonnetje.

De kathedraal heb ik van binnen bekeken en ik heb een kaarsje voor dierbaren aangestoken. Even stilstaan bij het gemis. Hierna vervolgde ik mijn weg. Vele gezellige winkels, kramen en mensen kwam ik tegen. Allemaal shoppend voor thuis of zichzelf. Helaas werd er een reisgenoot onwel maar na aankomst bij de bus door de taxi kon ze uitrusten. Langzaamaan verzamelde de hele groep zich bij de bus waarna de bus exact op schema kon vertrekken.

En alsof we Nederlands zijn kwamen we klokslag 18.00 uur aan bij de Goudreinet in Barneveld voor een heerlijk, uitgebreide stamppot buffet. Met onze buikjes vol en portemonnee leeg vertrokken we weer richting Alkmaar. Tegen 20.45 uur waren we bij buurthuis de Wachter waarna een ieder zijn eigen huisje opzocht.

Ik wil iedereen bedanken voor de gezellige dag! Tot volgend jaar.

Empty tab. Edit page to add content here.
logo buurthuis
Back To Top
X