skip to Main Content

Terugblik kerstactie voor ouderen

Kerstactie Buurthuis De Wachter 2021

Elk jaar rond deze tijd mogen wij de ouderen in de wijk ontvangen voor een gezellige middag met hapjes, drinken en vertier. Helaas door de corona kon dit niet plaatsvinden.

Wij vonden dit echter zo vervelend dat we een nieuw idee kregen. We maakten pakketten en deze konden opgehaald worden door de ouderen. We hadden een vuurtje aan, gezellige kerstmuziek, hapjes, drankjes en dit alles in groepjes.

Een aantal sponsoren hebben geholpen. Aviateur Alkmaar, Bloemgoed 2.0, de kinderen van basisschool de Zes Wielen en Fresh Food Alkmaar.

Ook werden er pakketten in de wijk bezorgd bij ouderen die het konden gebruiken. Ook kregen we kerstpakketjes van bewoners om door te geven aan anderen, die het konden gebruiken. Zo konden we een alleenstaande moeder met een kindje blij maken met een stuk vlees en wijn. Ze was ontroerd omdat ze dit anders met kerst niet had gehad.

Wat een dankbaarheid, voldoening en het was hartverwarmend, dit waren de woorden van de vrijwilligers.

De ouderen reageerden met: wat lief, jullie denken aan mij, en dat in deze tijd, onder de indruk dat ze iets moois mochten ontvangen en zoveel glimlachen. Er werd niets verwacht maar toch maakte de Wachter budget vrij om iets te doen! Hele leuke reacties dus.

Tot in 2022, waarin De Wachter verder gaat om de wijk te bedienen en de bewoners te ondersteunen waar nodig!

Kerstbrunch

Op eerste kerstdag 25 december 2021 organiseerde de Wachter een kerstbrunch.

Tijdens de kerstbrunch vermaakte jong en oud zich aan de mooi versierde tafel en heerlijke etenswaren. De vrijwilligers hadden zich ingezet om ervoor te zorgen dat er een activiteit was voor een ieder die er behoefte aan had.

Kerstreis Haarlem

Kerstreis naar Haarlem

Datum: zaterdag 10 december 2022
Kosten: € 40,00 (incl. maaltijd) of € 25,00 (excl. maaltijd)
Tijd: aanwezig om 09.30 uur
Afgelopen jaren konden we niet op reis, maar dit jaar gaan we het gewoon weer proberen.
Dit jaar gaan we op reis naar Haarlem.
Gezellige busreis, op de plaats van bestemming vrijheid om te doen wat je wilt en in De Wachter nog een heerlijk stamppottenbuffet.
Als er hulpbehoevenden zijn kunnen we daar ook vrijwilligers voor regelen.

Empty tab. Edit page to add content here.
logo buurthuis
Back To Top
X