skip to Main Content

Eetcafé

Het Eetcafé draait al jaren in het buurthuis. Om de week, op de donderdag, is er eetcafé vanaf 17.00 uur. Een enthousiaste groep vrijwilligers zet een heerlijke, gezonde en gezellige maaltijd voor u klaar. Voor € 6,50 serveren zij een heerlijk 3 gangen diner.

Opgeven voor het eetcafé kan via Buurthuis de Wachter: 072-5125595
of Monique Verwijmeren: 0623785005

Ook voor afmelden kunt u Monique of het buurthuis bellen.

U kunt bij het eetcafé betalen met de Alkmaar Pas, voor meer informatie, kunt u contact opnemen met het buurthuis

Leefbaarheid

Leefbaarheidsoverleg

Elke 6 weken komen wijkbewoners, organisaties uit de wijk, politie en de gemeente bij elkaar om zaken uit de wijk te bespreken. Zoals; voortgang bouw van de West Friese Poort, Jaagpad, veiligheidszaken, of andere issues die spelen in de wijk het Schermereiland.

Hierbij een terugkoppeling:

  • als u zaken ziet, zoals afval op straat, goederen die het trottoir blokkeren dan kunt u 14072 bellen. Hier maakt u een melding van hetgeen u gezien heeft. Handhaving, plantsoenendienst of de gebiedsconsulente worden hiervan op de hoogte gesteld.
  • Komt er een enquêteur langs de deur en u twijfelt over de echtheid van de vergunning, daar mag u naar vragen, dan schakelt u direct de politie in. Zij komen direct in de wijk langs en controleren de enquêteur.
  • Zijn er zaken waar u zich zorgen over maakt, huiselijk geweld, verpaupering, zorgen over buren, dan kunt u elke dinsdag en donderdagmiddag van 13.30-15.30 uur in buurthuis de Wachter langskomen bij Voor Mekaar. Samen kijken we naar een oplossing. Wilt u liever anoniem blijven, dan kunt u ons bellen voor een huisbezoek.

Laten we samen de wijk zo veilig en gezellig mogelijk houden!

West friese Poort

De west friese poort is opgeleverd en langzaamaan trekken alle nieuwe bewoners hun huis in. Welkom!

Vanuit leefbaarheid en Vink Bouw volgt er nog een boomplantfeest om daarmee ook de nieuwe bewoners welkom te heten. Meer informatie volgt, door de corona en vervuilde grond heeft dit feest nog niet plaats gevonden.

Parkeerdruk in de wijk onacceptabel!

Voor Mekaar

Zowél bij de sociaal cultureel werker, Monique Verwijmeren, als de vrijwilligers van Voor Mekaar zien we geregeld bewoners van de wijk langskomen. Er komen diverse vragen langs waarbij we kunnen helpen. Het invullen van een bank overschrijving, hulp bij inschrijving woningbouw, lezen van diverse brieven of hulp bij bemiddeling met verschillende instanties.

U kunt bij de Wachter langskomen op maandag, dinsdag en donderdag van 12.00 – 14.00 uur. In de Oever is elke morgen een spreekpunt van 9.00 – 12.00 uur.

Maar kunt u niet op bovengenoemde tijden en dagen dan kunt u in het buurthuis altijd langs.

Het gebruik van het informatiepunt is GRATIS. Dus aarzel niet en kom gewoon langs.

Gebiedsconsulent

Ilse Kooter is de nieuwe Gebiedsregisseur in de wijk Oudorp.

U kunt bij haar terecht met vragen over uw woon- en leefomgeving. Dus heeft u een vraag over de wijk neem dan contact met haar op.

Ze is te bereiken via het telefoonnummer 14 072 of mailen naar gebiedsconsulent@alkmaar.nl

Tot ziens in de wijk!

Wijkagent

We willen jullie graag laten weten dat er tegenwoordig 2 wijkagenten werken in de wijk ouddorp! JP Telleman en

Wijkagent

Voor algemene informatie en meldingen: 0900-8844

Anonieme meldingen: 0800-7000

Alarmnummer: 112

 

 

Voor de Breek

logo buurthuis
Back To Top
X