skip to Main Content

!!! Buurthuis de Wachter open op maandag, dinsdag en donderdag en vrijdag. Daarnaast is de Huiskamer geopend voor de kinderen van de wijk. Loop gezellig naar binnen #Coronavirus !!!

Alkmaar Light Festival

Alkmaar Light Festival
Op vrijdagavond 2 oktober en zaterdagavond 3 oktober wordt Alkmaar getrakteerd op vette videokunst, verwonderende lichtobjecten, klassieke muziek en live performances tijdens Alkmaar Light Festival (https://www.karavaan.nl/festivals/alkmaar-light-festival/). Uiteraard coronaproof.
Een buitengewone wandelroute leidt u langs Luttik Oudorp en via de Kooltuin naar het Victoriepark. Het historische karakter van de binnenstad wordt benadrukt met schitterende lichtkunst, aria’s vanaf het water en live klassieke solo’s vanaf balkons.
Aangekomen in het Victoriepark waant u zich in een nieuwe wereld waar u welkom wordt geheten door het Lichtvolk (https://www.karavaan.nl/voorstellingen/lichtvolk/), een nieuwe performance en lichtkunstwerk ineen. In het park wordt u verrast met nog meer lichtkunst, zoals een bijzonder en groots Chinees lichtkunstwerk (https://www.karavaan.nl/voorstellingen/qinhuai-street-nanjing/) van GLOW Eindhoven – de lichthoofdstad van Nederland. Ook komt in het park het verleden en heden van het IJkgebouw (https://www.karavaan.nl/voorstellingen/ijk/) tot leven door een speciale videomapping op de lange gevel. Het belooft in het jaar van de 50ste verjaardag van ‘Hart van Alkmaar’ (http://www.bvhva.nl/), de bewonersvereniging binnen de Alkmaarse singels, een bijzondere beleving van een stukje Alkmaar te worden!
Klik voor kaartverkoop hier (https://www.karavaan.nl/voorstellingen/ijk/).

Back To Top
X